údv√∂zli √Ėnt a DrByte Adatment√©s Kft. 01011101110101000101010101110110
Ha rajta volt, mi elŇĎ√°ssuk!
√ĀLTAL√ĀNOS V√ĀLLAL√ĀSI FELT√ČTELEKDrByte Kft. (tov√°bbiakban Megb√≠zott), mint az adatment√©si szolg√°ltat√°s ny√ļjt√≥ja, szolg√°ltat√°s√°t az al√°bbi felt√©telekhez k√∂ti: Jelen felt√©telek MegrendelŇĎ √°ltali elolvas√°sa √©s al√°√≠r√°sa az ADATMENT√ČSI SZERZŇźD√ČS hat√°lyba l√©p√©s√©nek felt√©tele.


- Megb√≠zott az elŇĎzetes vizsg√°latot (bevizsg√°l√°st), √©s a ment√©s v√°rhat√≥ k√∂lts√©g√©nek meg√°llap√≠t√°s√°t d√≠j fizet√©se n√©lk√ľl v√°llalja a Megb√≠z√≥nak (HDD valamint CD, DVD eset√©ben).
M√°s adathordoz√≥kn√°l bevizsg√°l√°s nincs! Ezekn√©l az eszk√∂z√∂kn√©l a teljes adatment√©st – amennyiben lehets√©ges - azonnal megkezdj√ľk (a k√ľldem√©nyk√©nt √©rkezŇĎ eszk√∂z√∂kn√©l is), √©s ennek d√≠j√°t a mindenkor √©rv√©nyben l√©vŇĎ √°rlista alapj√°n sz√°ml√°zzuk a MegrendelŇĎnek.


- Szem√©lyes √°tad√°s eset√©n a MegrendelŇĎ feladata az √°tv√©teli munkalap legjobb tud√°sa szerinti kit√∂lt√©se.
Minden olyan esetben ahol van bevizsg√°l√°s, a „MentendŇĎ tartalom” rovatban kell a k√≠v√°nt k√∂nyvt√°r vagy k√∂nyvt√°rak nev√©t felt√ľntetni, amire az adatment√©s ir√°nyul. A nem pontos kit√∂lt√©sbŇĎl eredŇĎ esetleges t√∂bbletk√∂lts√©gek a MegrendelŇĎt terhelik.
- Ha a Megbízottnak kell az adathordozót a bevizsgáláshoz kiszerelni, annak díja nettó 3000 Ft.
- Megb√≠zott az √°raj√°nlatot 3-5 munkanapon bel√ľl k√©sz√≠ti el.
- S√ľrgŇĎss√©gi (24√≥r√°n bel√ľli) bevizsg√°l√°s d√≠ja nett√≥ 10000 Ft.
- S√ľrgŇĎss√©gi munkad√≠j fel√°r +30%.
- C√©g√ľnkh√∂z bevizsg√°l√°sra √°tadott, √©s (az √°raj√°nlatunk ut√°n) vissza nem vett eszk√∂z√∂ket d√≠jmentesen 10 munkanapig t√°roljuk. Ezut√°n csak t√°rol√°si d√≠j ellen√©ben tudjuk √°tadni a Megb√≠z√≥nak. Ennek √∂sszege minden megkezdett h√©t ut√°n (maximum 2 h√≥napig) nett√≥ 3000 Ft. Az √°tvett adathordoz√≥ ezut√°n megsemmis√≠t√©sre ker√ľl!
Ezzel kapcsolatos utólagos igényt a Megbízó nem támaszthat.


- Az adatment√©sre adott √°raj√°nlatot - melyet sz√≥ban, majd √≠r√°sban k√∂zl√ľnk - csak akkor tekintj√ľk elfogadottnak, ha azt a Megb√≠z√≥, MegrendelŇĎ √≠r√°sban (sms, fax, e-mail, stb.) visszaigazolja. Az adatment√©s csak ezut√°n ker√ľl elv√©gz√©sre (HDD valamint CD, DVD eset√©ben).


- Megbízott a vizsgálat során (amennyiben ez egy olyan eszköz aminél van bevizsgálás) a mentés legkritikusabb, legköltségesebb részét nem végzi el!
√ćgy az elŇĎzetesen kim√©rhetŇĎ √©s l√°that√≥ hib√°k, s√©r√ľl√©sek alapj√°n k√©sz√ľl az √°raj√°nlat.


- Megbont√°s eset√©n (melyekre bizonyos esetekben k√ľl√∂n enged√©lyt k√©r√ľnk a hiba pontosabb meg√°llap√≠t√°s√°hoz) azonban az eszk√∂z ELVESZ√ćTHETI A GARANCI√ĀJ√ĀT, amely√©rt felelŇĎss√©get a Megb√≠zott nem v√°llal!
Megbont√°skor, ha visszaford√≠thatatlan hibajelens√©ge(ke)t √©szlel√ľnk (pl: a lemez fel√ľlet√©n keletkezett m√©ly karcok, ill. egy√©b s√©r√ľl√©sek), amelyek az adatment√©st nem, vagy csak igen csek√©ly m√©rt√©kben tenn√©k lehetŇĎv√©, a Megb√≠z√≥ mentes√ľl az √°raj√°nlatban meg√°llap√≠tott adatment√©si d√≠j fizet√©se al√≥l. Ilyen esetben csak egy egyszeri munkad√≠jat (v√°ltoz√≥) √©s estlegesen a donor adathordoz√≥ (alkatr√©sz) √°r√°t fizeti elŇĎre a Megb√≠zottnak.


- A rakt√°ron nem l√©vŇĎ alkatr√©szek beszerz√©se hosszabb idŇĎt is ig√©nybe vehet, ez√©rt az alkatr√©szek beszerz√©s√©nek hat√°rideje √°ltal√°ban 1-3 h√©t. Amennyiben Megb√≠zott e hat√°ridŇĎ alatt nem tudja a sz√ľks√©ges eszk√∂zt, eszk√∂z√∂ket beszerezni, a hat√°ridŇĎ automatikusan hosszabbodik, kiv√©ve, ha Megb√≠zott √≠r√°sban m√°sk√©nt nem rendelkezik.- Az adatb√°ny√°szat munkad√≠ja nett√≥ 10000 Ft, vagy 15000 Ft, att√≥l f√ľggŇĎen, hogy j√≥ vagy hib√°s-e az eszk√∂z.


- Az adatment√©s nem minden esetben j√°r sikerrel. A nem teljes √©rt√©kŇĪ adatment√©s a MegrendelŇĎt nem menti fel az √°raj√°nlat alapj√°n meg√°llap√≠tott, √©s a MegrendelŇĎ √°ltal elfogadott √©s al√°√≠rt ellen√©rt√©k megfizet√©se al√≥l.


- A megrendelt adatment√©sek√©rt fizetendŇĎ d√≠jakat a szerzŇĎd√©s al√°√≠r√°s√°nak, (visszaigazol√°s√°nak) napj√°n √©rv√©nyben l√©vŇĎ, (HDD √©s CD, valamint DVD eset√©n a Megb√≠z√≥ √°ltal adott aj√°nlat alapj√°n) a weblapunkon is megtal√°lhat√≥ √ĀRLISTA tartalmazza. Az adatment√©s d√≠ja a munkad√≠jb√≥l, a felhaszn√°lt alkatr√©szek, anyagok √°r√°b√≥l √©s az esetlegesen sz√ľks√©ges tisztaszobai √≥rad√≠jakb√≥l tevŇĎdik √∂ssze.


- A ment√©s elk√©sz√ľlt√©rŇĎl a Megb√≠zott a MegrendelŇĎt halad√©ktalanul √©rtes√≠ti. A MegrendelŇĎ k√∂teles az adatment√©st 10 munkanapon bel√ľl √°tvenni a Megb√≠zott√≥l. A megrendelt √©s elk√©sz√≠tett adatment√©st d√≠jmentesen 10 munkanapig t√°roljuk! Ezut√°n az √°t nem vett adatment√©st csak t√°rol√°si d√≠j ellen√©ben tudjuk √°tadni a MegrendelŇĎnek.
Ennek összege minden megkezdett hét után nettó 6000 Ft.


- Halasztott √°tad√°s eset√©n a MegrendelŇĎ v√°llalja, hogy az adatment√©s munkad√≠j√°nak k√ľl√∂n egyeztet√©s szerinti r√©szlet√©t a megrendel√©stŇĎl sz√°m√≠tott 10 munkanapon bel√ľl kiegyenl√≠ti. Ez t√∂rt√©nhet szem√©lyesen vagy banki √°tutal√°ssal. Amennyiben ez b√°rmi okb√≥l meghi√ļsul, a Megb√≠zott jogosultt√° v√°lik a r√©szletfizet√©s fel√ľlvizsg√°lat√°ra, annak elt√∂rl√©s√©re.


- A lementett adatokat a Megb√≠zott DVD-n vagy winchesteren (HDD) adja √°t, melytŇĎl speci√°lis esetben el lehet t√©rni, de ennek ig√©ny√©t a MegrendelŇĎnek elŇĎre jeleznie kell. A MegrendelŇĎ √°ltal √°tadott eredeti eszk√∂z csak bizonyos estekben (pl: kisebb part√≠ci√≥t√°bl√°s hib√°k, egyes firmware jav√≠t√°sok stb.) lehet c√©leszk√∂z.
Az adatment√©s c√©leszk√∂z√©t mindig a Megb√≠zott (a lementett adatmennyis√©g f√ľggv√©ny√©ben) a MegrendelŇĎvel elŇĎzetesen egyeztetve biztos√≠tja, melyet az √°raj√°nlatban √≠r√°sban is r√∂gz√≠t.
A MegrendelŇĎ adhat a Megb√≠zottnak az elk√©sz√ľlt adatment√©s t√°rol√°s√°ra c√©leszk√∂zt. Ez az eszk√∂z kiz√°r√≥lag format√°lt √°llapot√ļ, vagy teljesen √ľres lehet.
A c√©leszk√∂zt, amennyiben azt az √ľgyf√©l biztos√≠tja, az √°raj√°nlat visszaigazol√°s√°t k√∂vetŇĎ 5 napt√°ri napon bel√ľl el kell juttatnia a Megb√≠zotthoz.


- Az adatment√©re leadott eszk√∂z√∂n, eszk√∂z√∂k√∂n (Laptop,Pc.,stb.) l√©vŇĎ oper√°ci√≥s rendszer, ill. egy√©b program,programok mŇĪk√∂d√©s√©re garanci√°t nem v√°llalunk.
- A MegrendelŇĎ lementett adatait √©s az √°ltala √°tadott eszk√∂zt csak az eredeti ADATMENT√ČSI SZERZŇźD√ČS felmutat√≥j√°nak, vagy az adatok jogos tulajdonos√°nak (hitelt √©rdemlŇĎ bizony√≠t√°s eset√©n) adja ki a Megb√≠zott.


- A ment√©s sor√°n a Megb√≠zott biztons√°gi m√°solatot k√©sz√≠t. Az elk√©sz√ľlt adatment√©sek m√°solat√°t a Megb√≠zott szem√©lyes √°tv√©tel ut√°n 3 munkanapig, k√ľldem√©nyk√©nt t√∂rt√©nŇĎ k√©zbes√≠t√©s eset√©n 7 munkanapig t√°rolja, majd ezut√°n t√∂rli. Ezen az idŇĎn bel√ľl a t√°rolt adatment√©sbŇĎl a MegrendelŇĎ plusz m√°solatot k√©rhet. Ennek d√≠ja (adathordoz√≥+m√°sol√°si d√≠j) k√ľl√∂n megegyez√©s alapj√°n ker√ľl meg√°llap√≠t√°sra.
A k√ľldem√©nyek esetleges (√ļtk√∂zbeni) meghib√°sod√°s√°√©rt, eltŇĪn√©s√©√©rt felelŇĎss√©get nem v√°llalunk!
A biztonsági kópia nem az átvételi helyen tárolt mentés, hanem annak plusz biztonsági másolata.
- Megb√≠zott √°ltal v√©gzett adatment√©si tev√©kenys√©g nem az adathordoz√≥ helyre√°ll√≠t√°s√°t, jav√≠t√°s√°t jelenti, hanem az azon t√°rolt Megb√≠z√≥, MegrendelŇĎ, sz√°m√°ra √©rt√©kes adatok m√°sik adathordoz√≥ra val√≥ m√°sol√°s√°t.


- Mivel a leadott adathordoz√≥ legt√∂bbsz√∂r s√©r√ľlt, √≠gy fenn√°ll annak a vesz√©lye, hogy a norm√°l haszn√°lat mellett vagy az alkatr√©sz cser√©je ut√°n m√©g jobban meghib√°sodik, vagy t√∂nkremegy. Az adathordoz√≥ a MegrendelŇĎ √°ltal enged√©lyezett haszn√°lata vagy jav√≠t√°sa sor√°n t√∂rt√©nŇĎ megrong√°l√≥d√°s√°b√≥l, haszn√°lhatatlann√° v√°l√°s√°b√≥l eredŇĎ k√°rok√©rt a Megb√≠zott nem v√°llal felelŇĎss√©get, illetve a MegrendelŇĎ jelen v√°llal√°si felt√©telek al√°√≠r√°s√°val kijelenti, hogy a megrong√°l√≥dott, haszn√°lhatatlann√° v√°lt adathord√≥z√≥k miatt a Megb√≠zott fel√© ig√©nyt nem t√°maszt, jogot nem √©rv√©nyes√≠t.


- Megb√≠zott az alkatr√©szek s√©rtetlens√©g√©t a ment√©s sor√°n nem tudja garant√°lni, √≠gy ha azt a MegrendelŇĎ biztos√≠totta vagy k√©rte annak beszerz√©s√©t ,az alkatr√©sz eredeti √°llapot√°√©rt, mŇĪk√∂dŇĎk√©pess√©g√©√©rt felelŇĎss√©get nem v√°llal.


- Megb√≠zott az adatment√©st befejezettnek tekinti az al√°bbi felt√©telek teljes√ľl√©se eset√©n:
A MegrendelŇĎ a szolg√°ltat√°s elv√©gz√©s√©t elismerte, vagy a MegrendelŇĎ r√©sz√©rŇĎl a tov√°bbi ment√©s lemond√°sra ker√ľlt, tov√°bb√° ha a t√°rol√°si idŇĎ lej√°rt, vagy ha a Megb√≠zott a ment√©st vagy annak folytat√°s√°t nem v√°llalja.


- Megb√≠zott a szolg√°ltat√°sr√≥l r√©szletes sz√°ml√°t √°ll√≠t ki a MegrendelŇĎnek.
MegrendelŇĎ v√°llalja, hogy a Megb√≠zott √°ltal ki√°ll√≠tott sz√°ml√°t k√©szp√©nzzel vagy elŇĎreutal√°ssal a megadott hat√°ridŇĎig kiegyenl√≠ti.


- Merevlemezek adatment√©s√©n√©l halasztott √°tad√°ssal kamatmentes r√©szletfizet√©s is k√©rhetŇĎ. Ennek idŇĎtartama maximum 3 h√≥nap lehet. ErrŇĎl, illetve az ettŇĎl elt√©rŇĎ felt√©telekrŇĎl √©rdeklŇĎdj√∂n irod√°nkban.

-Az elk√©sz√ľlt adatment√©s √°tad√°sakor a lementett adatok megtekint√©s√©re kiz√°r√≥lag az √©rdi szerviz√ľnkben van lehetŇĎs√©g!
- Megb√≠zott az adatok √°tad√°s-√°tv√©tel√©t (az adatment√©s befejez√©s√©t) k√∂vetŇĎen az elvitt adatokra garanci√°t nem v√°llal, a MegrendelŇĎ semmilyen ig√©nyt nem t√°maszthat, jogot nem √©rv√©nyes√≠thet a Megb√≠zottal szemben. A h√°rom munkanapot k√∂vetŇĎen az adatokat a Megb√≠zotton nem k√©rheti sz√°mon.
-Vis major eset√©n a k√°rt√©r√≠t√©s m√©rt√©ke maximum az √°tadott adathord√≥z√≥ eszk√∂z √ļjkori √©rt√©k√©ig terjedhet.


- Megb√≠zott kijelenti, hogy a r√°b√≠zott adatokat titkosan kezeli, azokat harmadik f√©lnek nem adja ki, √©s a lementett adatok √°tad√°sa (vagy k√ľl√∂n k√©r√©s eset√©n a m√°solat √°tad√°sa) ut√°n 3 vagy 7 nappal a biztons√°gi m√°solatot is t√∂rli.


- A felek jelen v√°llal√°si felt√©teleket az adatment√©si szerzŇĎd√©s al√°√≠r√°sakor elfogadt√°k, a benne foglaltakat tudom√°sul vett√©k.


DrByte Kft. C√≠m: 2030 √Črd, KŇĎmŇĪves u. 49., Tel.: 06-23-378-682 ,(+36) 70-316-8349 , (+36) 70-361- 0638
Weblap: www.drbyte.shp.hu; E-mail: drbytekft@gmail.com; drbyte@vipmail.hu

√Āltal√°nos v√°llal√°si felt√©telek adatment√©ses szerzŇĎd√©shez. A v√°ltoztat√°s jog√°t fenntartjuk. (Calibri font; 9 size)


DrByte Kft. Hatályos: 2009. május 18-tól. Frissítve 2012.március 07.

www.drbyte.shp.hu Ha rajta volt, mi elŇĎ√°ssuk!